🐧 Bežný
Ukrytý
#619 Phillip Island
Phillip Island, Melbourne, Austrália
O tomto kameni
Približne 125 kilometrov juhovýchodne od Melbourne leží tento ostrov, ktorý je známy svojou pestrou divokou prírodou a úchvatnou pobrežnou scenériou. Je domovom najväčšej kolónie tučniakov malých na svete, ktorej populácia sa odhaduje na približne 40 000 jedincov. Každý večer za súmraku sa tu schádzajú návštevníci, aby videli, ako tieto očarujúce morské vtáky – najmenší druh tučniakov s výškou len 33 centimetrov – v skupinkách cupitajú na breh a vracajú sa do svojich nôr po celom dni lovu v mori. Toto večerné divadlo sa stalo najobľúbenejšou atrakciou s divokou prírodou v Austrálii a ročne priláka viac ako 700 000 návštevníkov. Miestne rehabilitačné centrum úspešne zachránilo a vypustilo tučniaky ako Silver, 22-ročnú samičku, ktorá sa znovu objavila po 16-ročnej neprítomnosti, vďaka čomu patrí k najstarším známym tučniakom v kolónii.
Strojovo preložené z angličtiny · zobraziť originál
Approximately 125 kilometers southeast of Melbourne, this island is renowned for its vibrant wildlife and stunning coastal landscapes. It's home to the world's largest colony of little penguins, with an estimated population of around 40,000 individuals. Each evening at dusk, visitors gather to witness these charming seabirds—the smallest penguin species at just 33 centimeters tall—waddle ashore in groups, returning to their burrows after a day of fishing at sea. This nightly spectacle has become Australia's most popular wildlife attraction, drawing over 700,000 visitors annually. The island's rehabilitation center has successfully rescued and released penguins like Silver, a 22-year-old who reappeared after a 16-year absence, making her one of the oldest known in the colony.
Video
Video sa prehrá z YouTube (Google) až po stlačení tlačidla.